[...] można smażyć, piec w piekarniku, gotować czy grillować. Jest to mięso bardzo delikatne, więc szybko reaguje na temperaturę i jest gotowe do spożycia. Decydując się na smażenie trzeba pamiętać, że nie każdy rodzaj tłuszczu się do tego nadaje. Dłuższe smażenie wykonać można na smalcu, maśle klarowanym a krótkie na oleju kokosowym, [...]
[...] dla naszego zdrowia. Wiele z jego negatywnych następstw smażenia wyeliminować możemy stosując odpowiedni rodzaj tłuszczu oraz odpowiednią jego ilość. Decydując się na smażenie wybierajmy tłuszcze jednonienasycone (np. oliwa z oliwek) w przypadku krótkiej obróbki termicznej lub tłuszcze nasycone (takie jak masło klarowane, smalec czy olej [...]
Zakrzes a co do oleju, to czy smazenie kurczaka nie zaburza jego zawartosci bialka? I czy w diecie na mase powinienem uzupelniac zapotrzebowanie na olej?
A tak nawiasem mówiąc to na co można ryż zamienić i kaszę, bo jak jem to mam odruch wymiotny. Dieta ma smakować tylko co jak nie smakuje? No bo takie płatki owsiane to mogę wpieprzać razem z mlekiem ile się tylko da ale jak widzę ryż gotowany i kaszę albo cycek kury, blady i bez smaku to normalnie... Smażenie kurczaka jest niezdrowe ale niezdrowe [...]
Podbiłem tłuszcze. Rano tłuszcze z dwóch zółtek, 10g kakao oraz łyżki stołowej oliwy 7g Na drugi posiłek 2 zółtka oraz 10g orzechów włoskich + 7g oliwy Smażenie kurczaka 400g na dwie porcje na łyżce stołowej oliwy 7g czyli około 3.5g na posiłek x2. I dzięki takiemu zwykłemu podbiciu tłuszczy brzuch magicznie zejdzie? Już nie wiem co robić, może [...]
Czy i jak obróbka termiczna wpływa na ilość i jakość substancji odżywczych w produktach jej poddawanych. Przykładowo: smażenie kurczaka, pieczenie, gotowanie. Jakie są różnice. Z góry dzięki za odp na to pojedyńcze pytanie
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
yeaaaaaaaah buddy! :D tomq, smażenie kurczaka/indyka z odrobiną smalcu (2-3g) i dodatkiem wody jest bardzo złą opcją ? czy nie ma to ogromnego znaczenia na masie lub redukcji ?
Podziel kurczaka przed obróbką termiczną , zważ ,usmaż i powkładaj w pudełka. Ale jeśli smażę, to wrzucam na patelnie od razu kurczaka zważonego na 3 porcje i później żeby było po równo w pudełkach muszę ważyć ponownie i wychodzi go mniej (wiem, że schodzi woda itp) i stąd mam ten problem. Smażenie kurczaka oddzielnie na jedną porcje, to trochę [...]
Siemanko, ostatnio zamiast gotowania wzialem sie za smazenie kurczaka, mam pytanie jak jest ze smazeniem z oliwa, mniejwiecej znam podstawowe info na temat smazenia, tlenkow itd itp, jednak w kazdym badz razie jak zamierzam sie brac za smazenie ile maksymalnie moge smazyc zeby nie popsuc tej naszej oliwy na patelni, i czy jak usmazylem juz mojego [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Najlepiej białko :D sytuacja jest taka ze mieszkam u babci i podpasowuje się pod jej obiady ale żeby w miarę muchę trzymać to śniadanie owsianka + na kolacje pasta jajeczna i szukam czegoś jeszcze nie skomplikowanego które zajmie mniej czasu niż gotowanie ryżu smażenie kurczaka no i troszkę tańszego rozwiązania :)
witam czy smażenie fileta z piersi kurczaka na patelni jest niezdrowe ? przeciez np Michal Karmowski zawsze smazy bo mowia mi zebym sie uspokoil troche z tym smazeniem bo to tez szkodliwe
witam jest tyle opini na temat smazenia, ale praktycznie kazdy ma inna zdanie . Jakie jest wasze ? smazenie na oliwie z oliwek np piersi z kurczaka to zły pomysł ? gotowana mi zbrzydła i szukam innego wyjscia na przyzarzenie
Zastanawiam sie jak przyrzadzac te piersi z kurczaka ktore polecacie na obiad. Wydaje mi sie ze smazenie na roznie nie wchodzi w gre (zbyt duzo tluszczu??), wiec co proponujecie?? Ewentualnie odeslijcie mnie do podobnego posta. Z góry dzieki za odpowiedz.
witam Chciałbym zapytać o smażenie na tłuszczu piersi z kurczaka... "Najwygodniej" mi się je i przyrządza. Tłuszczu używam naprawdę niewiele (czasem się przypala ;p)... Lepiej zrezygnować z tej praktyki czy mogę jeść smażone... Dieta jest na masę wszystko ok. pozdrawiam
Prosze nie odsylac do wyszukiwarki poniewaz internet mam do dyspozycji przez chwile co jakis czas. Jakie negatywne skutki moze powodowac smazenie piersi z kurczaka. Duzo lepiej jest gotowac czy upiec? Z góry dziękuje za fachowe wypowiedzi.
[...] Braki są przed siłownią jak wracam z pracy o 16 na trening idę o 17 ( Czasami usmażę sobie pierś z kurczaka na oliwie z oliwie i trochę ryżu i jajko na twardo ... Czy dobry pomysłem jest smażenie na oliwie z oliwie ? ) Która odżywka bedzie najlepsza ? zeby uzupełnić braki ( Jestem Osobą Którą Oceniam na Bardzo Chudą 77 kg przy 187 wzroście )
[...] Panie ! ;) Mam takie pytanko , czy sposób przygotowania piersi z kurczaka ma wpływ na przyswajalność czy jakość białka w nim zawartego ? Czy gotowanie, pieczenie, smażenie czy grillowanie dają nam inną strukturę białek zawartych w piersi ? I pytanie ostatnie . Co myślicie o robieniu kotletów z piersi ( w jej skład wchodzi tylko [...]
[...] Wzrost 175 BF myślę że z 25% jestem dość podlany 3xFBW 5x5 w dni nie treningowe bieganie tak na początek po 25-30min I mam jeszcze jedno pytanie, często można przeczytać że smażenie jest najgorsze ale co jeżeli wliczę do diety np: 150g kurczaka + 10ml oliwy? Nic nie przeszkadza że będę smażyć czy lepiej zmienić na jakieś gotowanie/pieczenie? [...]